SAJTÓKÖZLEMÉNYEK | Kutatás | 50 kilométert is utazik a magyar egy jó étteremért


Almavirág Étterem: 50 kilométert is utazik a magyar egy jó étteremért
2019-03-26 12:29 |



Általánosságban igaz a magyarokra, hogy messzebbre is elutaznak egy étterem miatt - derül ki egy kutatásból.

Érdekesség, hogy a legtöbben az ismerőseik ajánlása alapján keresnek fel egy vendéglátóhelyet, és a válaszadók több mint fele hangulattól függően dönt az új és a megszokott között.

A legtöbben utazás előtt tájékozódnak az éttermi kínálatról, és ez alapján döntenek az ebéd helyszínéről, de a magyarok közel harmada utazás közben választja ki a számára legszimpatikusabb helyet.

A derecskei Almavirág Étterem nem reprezentatív kutatásából kiderült, hogy a budapestiekre nem jellemző, hogy 50 kilométernél távolabb utaznának egy étterem miatt. Országos viszonylatban a Hajdú-Bihar megyében élők hajlamosabbak nagyobb távolságokat, akár 100 kilométernél is többet megtenni, hogy eljussanak a vágyott étterembe. A kitöltők többsége 21 és 50 kilométer közötti távot hajlandó utazni egy vendéglátóhelyért.

A kérdőívet kitöltők közel 40 százaléka az ismerősök ajánlása alapján keresett már fel éttermet, több min 13 százalékuk a közösségi médián keresztül tájékozódott. A válaszadók tizedének fontos tényező a választás megkönnyítésében egy pozitív cikk a vendéglátó egységről.

Leginkább Budapesten és Pest megyében vállalkozó szelleműek az emberek, innen próbálnak ki új helyeket legszívesebben a kitöltők. Kiderült az is, hogy a magyarok egyharmada inkább új helyeket próbál ki, de a válaszadók több mint fele hangulattól függően választ a megszokott és az új között.

Az Almavirág Étterem felmérése szerint az izgalmat, új ízeket nyújtó helyek és a hagyományos magyar konyhával operáló éttermek a leginkább kedveltek a kitöltők körében. A modern éttermek kedvelői a kitöltők közel 41 százalékát, a "kockás terítős" helyek látogatói 36 százalékot tesznek ki a válaszadók közül.

Séra-Szabó Veronika, az Almavirág Étterem vezetője arról beszélt, a kapott eredményeken tökéletesen visszatükröződik, amit a hétköznapokban tapasztalnak Derecskén.

"A kutatás rámutatott, hogy a Hajdú-Bihar megyében élők akár 100 kilométert is utaznak egy-egy étterem felkereséséért, amit mi is igazolni tudunk. Sokszor fordul elő, hogy a vendégek a közösségi médiában kapott pozitív értékeléseink miatt nagyobb távokat is megtesznek csak azért, hogy nálunk ehessenek. Számunkra ez mindig nagy öröm és óriási megtiszteltetés, ahogyan az is, hogy rengeteg a visszatérő vendégünk nemcsak a térségből, hanem az ország minden területéről" - mondta Séra-Szabó Veronika.

Az Almavirág Éttermet a filozófiája teszi egyedülállóvá. Rendelkeznek azzal az előnnyel, hogy szinte semmiért sem kell a szomszédba menniük, hiszen helyi gazdáktól tudják beszerezni az alapanyagokat, ami számukra garancia a minőségre. A csapatba csak olyan kollégákat választottak, akik a gasztronómia illetve vendéglátás területén kiváló szaktudással és jelentős tapasztalattal rendelkeznek.

Az étterem nem véletlenül kapta a nevét az almavirágról: a vendégek látogatást tehetnek a 110 hektáros almáskertben, ahol mindenki a saját szemével láthatja, miből készül a mézes sült alma krémlevesük, az almás palacsintájuk és a híres derecskei almalevük.







TOVÁBBI ANYAGOK EBBŐL A KATEGÓRIÁBÓL







-tól   -ig
Internet  |  Légi ipar  |  Gazdasági Jog  |  Karrier  |  Gyógyszeripar  |  Hirdető/márka  |  Ügynökség  |  Kutatás  |  Mobil  |  E-biznisz  |  Kereskedelem  |  Logisztika  |  DM/Promóció  |  Design  |  Rendezvény  |  Felelősség  |  PR  |  Pénzügy  |  Konferencia  |  Kultúra  |  Oktatás  |  Pályázati projekt  |  Üzlet  |  Környezet  |  Támogatás  |  Digitalizáció  |  Energia  |  Technológia  |  Statisztika  |  Építőipar  |  Élelmiszeripar  |  Mezőgazdaság  |  Ingatlan  |  Egyéb  |  Outdoor/indoor  |  Idegenforgalom  |  Szponzoráció  |  Média  |  Járműipar  |  Tőzsde  | 

TÖLTSE FEL!
Küldjön nekünk Ön is sajtóközleményeket, melyeket ellenőrzés után ingyenesen megjelenítünk! A feltöltéshez regisztráció szükséges, ami szintén ingyenes!