SAJTÓKÖZLEMÉNYEK | Élelmiszeripar | Málnás mandulás torta nyerte a Magyarország Cukormentes Tortá...


Egy Csepp Figyelem Alapítvány: Málnás mandulás torta nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája Háziversenyt
Budapest | 2015-09-23 20:30 | Egy Csepp Figyelem Alapítvány



A tortában nincs fehér liszt és hozzáadott cukor, szénhidrát - és kalóriaszegény, így egy cukorbeteg étrendjébe is beilleszthető.

A hobbicukrászoknak szóló versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2012 óta minden évben megrendezi.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ebben az évben is a Magyarország Cukormentes Tortája program részeként háziversenyt hirdetett, melyre hobbicukrászok és háziasszonyok nevezhettek. A beérkezett receptek közül tíz került a döntőbe, egytől egyig olyan finomságok, melyek nem tartalmaznak kristálycukrot.

A versenyzők az Academy Golf Budapest Golf Klubban mutatták be a zsűrinek alkotásaikat. Az idei slágerízek a citrom, az áfonya, a kávé és a levendula voltak, de végül a málnás-mandulás nyerte el leginkább a zsűri tetszését. A győztes torta leginkább a mandula, a teljeskiőrlésű búzaliszt a málna, a xilit, a vanília és a mascarpone arányos felhasználásával emelkedett ki a mezőnyből. A nyertes torta 10 g szénhidrátot és 187 kCal-t tartalmaz szeletenként.

A zsűri elnöke Mautner Zsófia, a Chili & Vanília blog szerzője, tagjai: Varga Margit cukrász, a Zazzi Cukrászda tulajdonosa, Gyurcsáné Kondrát Ilona, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének vezetőségi tagja, Soltész Erzsébet, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa és Nándori László aranykoszorús cukrászmester, a Magyarország Cukormentes Tortája verseny 2013-as és 2014-es győztes tortáinak megalkotója.

A dietetikusok hangsúlyozták, elsősorban azok a torták voltak szoros versenyben, melyek készítői figyeltek arra, hogy az energiaszint összhangban legyen az alacsony szénhidrát tartalommal. Mautner Zsófi pedig kiemelte, hogy bármelyik torta a cukrászdákban is megállta volna a helyét. A győztes tortából pedig máskor is szívesen enne.

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt az alapítvány azért hozta létre, hogy alternatívát nyújtson az édességek kedvelőinek. Szakmai partnerei a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége és a Wessling Hungary Kft. is. A cukrászok versenyében az idei győztes a "Barackos buboréktorta" lett, melyet Vaslóczki Orsolya és a Horváth Cukrászda cukrásza alkotott meg. A győztest Magyarország Tortájával együtt a Magyar Ízek Utcája nyitányaként ünnepélyesen mutatták be augusztus 20-án, azóta számos helyen megvásárolható országszerte.







TOVÁBBI ANYAGOK EBBŐL A KATEGÓRIÁBÓL







-tól   -ig
Internet  |  Légi ipar  |  Gazdasági Jog  |  Karrier  |  Gyógyszeripar  |  Hirdető/márka  |  Ügynökség  |  Kutatás  |  Mobil  |  E-biznisz  |  Kereskedelem  |  Logisztika  |  DM/Promóció  |  Design  |  Rendezvény  |  Felelősség  |  PR  |  Pénzügy  |  Konferencia  |  Kultúra  |  Oktatás  |  Pályázati projekt  |  Üzlet  |  Környezet  |  Támogatás  |  Digitalizáció  |  Energia  |  Technológia  |  Statisztika  |  Építőipar  |  Élelmiszeripar  |  Mezőgazdaság  |  Ingatlan  |  Egyéb  |  Outdoor/indoor  |  Idegenforgalom  |  Szponzoráció  |  Média  |  Járműipar  |  Tőzsde  | 

TÖLTSE FEL!
Küldjön nekünk Ön is sajtóközleményeket, melyeket ellenőrzés után ingyenesen megjelenítünk! A feltöltéshez regisztráció szükséges, ami szintén ingyenes!