SAJTÓKÖZLEMÉNYEK | Élelmiszeripar | Milyen hatással van a szilva az egészségünkre? (x)


jofalat.hu: Milyen hatással van a szilva az egészségünkre? (x)
2024-09-26 11:44 |



Kép: jofalat.hu
A szilva nemcsak kiváló ízű, de egészségünkre is pozitívan hathat, így az érési szezonban és azon túl is érdemes bőven fogyasztani belőle.

Sőt, aszalva is megőrzi élettani hatásait, de lekvárként vagy befőzve is kiváló rostforrás a téli hónapokban. Mivel hazánkban is megterem, így az ára sem annyira magas.

Ha az egészséges étrendről szeretnénk bővebb információkat, a Jófalat ebédházhozszállító cég életmód tanácsadás terén is segítségünkre lehet. Számos témában, így például a szilva jótékony hatásai és a speciális diéták kapcsán is ellátnak bennünket tanáccsal.

Most mi is a szilváról írunk kicsit bővebben, a belőle készült ételekről, valamint arról, hogy hogyan integrálhatjuk a mindennapi étrendünkbe.

Mit tudhatunk a szilváról?

A szilva változatos színben pompázik, többek között kék, zöld, sárga, vörös és lila árnyalatokban érhető el. A zöld és lila változatok különösen kedveltek alacsony savtartalmuk miatt. Eredetileg a Földközi-tenger környékéről származik, többek között Örményországból, Törökországból, Görögországból, Iránból és Szíriából. Magyarország európai viszonylatban jelentős szerepet tölt be a szilva termesztésében.

A gyümölcs magas kálium-, vas-, A-vitamin, E-vitamin és rosttartalommal bír. Leggyakrabban aszalt formában és lekvárként használják fel, melyek kiemelkedő káliumforrások lehetnek.

A szilva egészségügyi előnyei

A friss, az aszalt vagy a lekvárként elkészített szilva bővelkedik rostokban és antioxidánsokban. Ezek az összetevők segíthetnek a székrekedés enyhítésében és általánosan javíthatják egészségi állapotunkat. Az antioxidánsok és a bőséges vitamintartalom hozzájárulhat a krónikus betegségek kockázatának csökkentéséhez.

Miért jó, ha rendszeresen fogyasztunk szilvát?
 
  • Mind a friss, mind az aszalt szilva jelentős mennyiségű vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Emellett az aszalt változat több kalóriát, rostot és szénhidrátot is biztosít.
  • Az aszalt szilva és a szilvalé különösen hatékony a székrekedés elleni küzdelemben rost- és szorbit tartalmának köszönhetően.
  • Antioxidánsokban is bővelkedik. A magas polifenol-tartalom csökkentheti a gyulladást és ezzel együtt a krónikus betegségek kockázatát is.
  • Szabályozza a vércukorszintet.
  • Az aszalt szilva tulajdonságai elősegíthetik a csontvesztés megelőzését, csökkentve ezzel a csontritkulás kockázatát.
  • A szilva fogyasztása támogathatja a szív egészségét, többek között a vérnyomás és koleszterinszint kedvező befolyásolásával.
  • Sokféleképpen elkészíthető, és számos receptben kitűnő ízű, legyen szó akár desszertről vagy főételről.


A szilva és az abból készült ételek nemcsak finomak, hanem egészségünkre is előnyösen hatnak. Gyakori fogyasztásával támogathatjuk a koleszterinszint szabályozását és megelőzhetjük a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Érési szezonban vásároljunk nagyobb mennyiséget belőle, így kedvezőbb áron hozzájuthatunk, és lefagyasztva vagy lekvárként sokféle tápláló ételhez felhasználhatjuk a későbbiekben!








TOVÁBBI ANYAGOK EBBŐL A KATEGÓRIÁBÓL







-tól   -ig
Internet  |  Légi ipar  |  Gazdasági Jog  |  Karrier  |  Gyógyszeripar  |  Hirdető/márka  |  Ügynökség  |  Kutatás  |  Mobil  |  E-biznisz  |  Kereskedelem  |  Logisztika  |  DM/Promóció  |  Design  |  Rendezvény  |  Felelősség  |  PR  |  Pénzügy  |  Konferencia  |  Kultúra  |  Oktatás  |  Pályázati projekt  |  Üzlet  |  Környezet  |  Támogatás  |  Digitalizáció  |  Energia  |  Technológia  |  Statisztika  |  Építőipar  |  Élelmiszeripar  |  Mezőgazdaság  |  Ingatlan  |  Egyéb  |  Outdoor/indoor  |  Idegenforgalom  |  Szponzoráció  |  Média  |  Járműipar  |  Tőzsde  | 

TÖLTSE FEL!
Küldjön nekünk Ön is sajtóközleményeket, melyeket ellenőrzés után ingyenesen megjelenítünk! A feltöltéshez regisztráció szükséges, ami szintén ingyenes!