PÁLYÁZATOK | Mit érdemes tudni a pályázatírásról?
Mit érdemes tudni a pályázatírásról?
2021-12-13 09:07:00Kép: billingo.hu
Milyen pályázatok vannak? Kik pályázhatnak? Érdemes előminősítést készíteni? Hol találhatóak meg egyszerűen a pályázatok? Érdemes pályázatíró segítségét igénybe venni? Mutatjuk a válaszokat!

Vannak vissza nem térítendő és visszatérítendő támogatások. Továbbá olyanok is vannak, melyekben a kettő vegyül. Bárki pályázhat, legyen szó magánszemélyről, vállalkozásról, önkormányzatról vagy civil szervezetről. A vállalkozások számára vannak olyan felhívások, melyek az indításhoz nyújtanak támogatást, és vannak olyanok is, melyek a már meglévő és jól működő cégeket támogatják.

A sikeres pályázat meghatározhatja az adott cég következő éveit

Elsősorban azt kell végiggondolni, hogy pontosan mire szeretnénk pályázni. Ezt követően a megvalósítási terveket kell átgondolni. Ezt nem akkor kell megtenni, amikor már megjelenik a pályázat, hanem előtte. Ez a döntés alapos megfontoltságot igényel, hiszen egy sikeres pályázat meghatározhatja az adott cég következő éveit.

Továbbá fontos, hogy a pályázó vállalkozásnak nem lehet büntetése vagy köztartozása. Továbbá számos esetben számít az is, hogy mennyi az értékesítés nettó árbevétele. Mindemellett fontos, hogy a vállalkozás ne legyen nehéz helyzetű, és rendezettek legyenek a munkaügyi kapcsolatai. Előminősítést is érdemes készíteni, mely megmutatja, hogy az adott vállalkozás milyen esélyekkel indul a pályázaton. Szóval az előminősítés költségmegtakarítást eredményez a pályázó számára, ugyanis 80-90 százalékban biztos eredményt mutat.

Egy helyen megtalálhatóak az új lehetőségek

Nem egyszerű nyomon követni az érkező pályázatokat, hiszen rengeteg időt és energiát vesz el a mindennapi tevékenységből. Emiatt érdemes olyan felületet használni, mely összegyűjti az aktuális pályázatokat. Ilyen az online számlázás terén népszerű Billingo pályázatfigyelője, melynek köszönhetően egy helyen megtalálhatóak az új lehetőségek, és nem kell több forrást napi szinten ellenőrizni.

Sőt a szűrő segítségével beállíthatóak hogy milyen fejezetek lehetnek érdekesek számunkra, és ezekre a lehetőségekre kérhetőek e-mailes értesítések. További nagy előnye a pályázatfigyelőnek, hogy minősítésre is lehetőséget nyújt.

Érdemes pályázatíró segítségét igénybe venni?

Mivel a pályázatok többségénél vannak buktatók, mindenképpen érdemes profi szakember segítségét igénybe venni. Ráadásul a pályázattal az elnyerést követően is foglalkozni kell, de nem biztos, hogy van munkaereje erre a feladatra a cégnek.

Szóval ezt a munkát mindenképpen érdemes kiszervezni egy tapasztalt pályázatíró számára. A pályázat sikeres folyamata mindig három szereplőn múlik: a pályázón a pályázatírón és a projektben lévő kivitelezőn. Szóval a kivitelező kiválasztása is gondos körültekintést igényel.

(x)