SAJTÓKÖZLEMÉNYEK | PR | Ezekkel a tippekkel könnyen a befőzés mesterévé válhatsz (x)


lakberbazar.hu: Ezekkel a tippekkel könnyen a befőzés mesterévé válhatsz (x)
2023-06-12 09:34 |



Kép: lakberbazar.hu
Bár a kisboltokban és a szupermarketekben mindig kapható dzsem, de ezeknek az íze össze sem hasonlítható a házilag készített lekvárokéval.

Ezért mindenképpen arra szeretnénk biztatni, hogy mielőbb vágj bele a befőzésbe, még akkor is, ha korábban még nem próbáltad! Nincs is nagyobb öröm annál, mint télen kibontani az általad készített meggy-, barack- vagy eperlekvárt, hogy megbolondítsd kicsit vele a császármorzsát, a palacsintát vagy a rácsos linzert.

A mai cikkünkben pedig megmutatjuk, hogy mire is lesz hozzá szükséged, és mire kell ügyelned leginkább a folyamat során.

Melyek a befőzéshez szükséges eszközök?

A Lakberbazár befőzési kellékei közül legelőször a befőttesüvegeket érdemes vásárolnod, amelyeknek kétféle verzióját különböztetjük meg, a normál és a széles szájút. Az utóbbi választása azért szerencsésebb, mert nagyobb mennyiséget is el lehet tárolni benne, és könnyebb tisztítani.

Átlagos fogyasztáshoz azonban sokkal előnyösebbek lesznek a normál szájú verziók. Azt, hogy mennyire lesz belőlük szükséged, leginkább úgy tudod eldönteni, hogy átgondolod, mekkora gyümölcsmennyiséget fogsz feldolgozni.

Emellett szükséged lesz még egy nagyobb fazékra, amelyben rotyog majd a befőzésre szánt étel, illetve egy tölcsérre és egy merőkanálra, amelyek megkönnyíti a forró a lekvár áthelyezését a befőttesüvegekbe anélkül, hogy leforráznád magadat, vagy rendetlenséget okoznál.

Ügyelj a tisztaságra!

Mielőtt belevágnál a lekvárkészítésbe, fontos, hogy az üvegeket mosogatószerrel alaposan mosd ki, hogy ne maradjon bennük semmilyen szennyeződés, ami a készítmény romlását okozhatja.

Legyen minőségi a felhasznált gyümölcs!

Mivel már egyetlen romlott szem tönkreteheti a lekvárt, ezért fontos, hogy légy résen, és akkor szedd le a gyümölcsöt a fáról, amikor az érésének a csúcspontján van. Vagy ha erre nincsen lehetőséged, akkor az érési időszaknak megfelelően látogass el a piacra, hogy neked már ne csak a silány minőségű gyümölcs maradjon.

Abban az esetben pedig, ha akkor éppen pont nincsen időd az adott gyümölcs feldolgozására, akkor az is egy jó módszer lehet, hogy azt érett állapotában lefagyasztod, és később főzöd be.

A feldolgozás előtt alaposan mosd meg a gyümölcsöt!

A befőttesüvegek megfelelő módon történő megtisztítása után talán ez a másik legfontosabb lépés a befőzés során. Ezáltal ugyanis eltávolíthatod a gyümölcsön felhalmozódott port és az egyéb szennyeződéseket, de ami még fontosabb, hogy a baktériumokat is.

Végső gondolatok

Ha a fentebb említett dolgokat betartod a befőzés során, akkor nyugodtan választhatod a hőkezeléses tartósítási módszert, vagy más néven a dunsztolást, amelynek a legnagyobb előnye az, hogy nem lesz szükséged hozzá kémiai tartósítószerre.








TOVÁBBI ANYAGOK EBBŐL A KATEGÓRIÁBÓL







-tól   -ig
Internet  |  Légi ipar  |  Gazdasági Jog  |  Karrier  |  Gyógyszeripar  |  Hirdető/márka  |  Ügynökség  |  Kutatás  |  Mobil  |  E-biznisz  |  Kereskedelem  |  Logisztika  |  DM/Promóció  |  Design  |  Rendezvény  |  Felelősség  |  PR  |  Pénzügy  |  Konferencia  |  Kultúra  |  Oktatás  |  Pályázati projekt  |  Üzlet  |  Környezet  |  Támogatás  |  Digitalizáció  |  Energia  |  Technológia  |  Statisztika  |  Építőipar  |  Élelmiszeripar  |  Mezőgazdaság  |  Ingatlan  |  Egyéb  |  Outdoor/indoor  |  Idegenforgalom  |  Szponzoráció  |  Média  |  Járműipar  |  Tőzsde  | 

TÖLTSE FEL!
Küldjön nekünk Ön is sajtóközleményeket, melyeket ellenőrzés után ingyenesen megjelenítünk! A feltöltéshez regisztráció szükséges, ami szintén ingyenes!