SAJTÓKÖZLEMÉNYEK | PR | Sterilizálás – miért és hogyan? (x)


lindalime.com: Sterilizálás – miért és hogyan? (x)
2021-05-27 06:07 |



Kép: lindalime.com
Mikor megszületik egy kisbaba, immunrendszere még nem elég fejlett ahhoz, hogy a környezetében lévő mikroorganizmusokkal hatékonyan szembeszálljon.

Bizonyos természetes, veleszületett védettséggel rendelkeznek már, és az évek során kialakul az úgynevezett szerzett immunitásuk az átélt fertőzéseket, betegségeket követően.

Ezért betegednek meg gyakrabban a kicsik. Ekkor alakulnak ki szervezetükben a további életben oly fontos védőanyagok. A szakemberek óvnak attól, hogy túlzásba vigyük az aggódást és "üvegbúra alatt" tartsuk a babákat. Ugyanakkor a fertőtlenítésre - főképp az első időkben - nagy gondot kell fordítani.

A sterilizálás fontos

Az újszülött legjobb tápláléka az anyatej. Ha csak szoptatunk is, igen sokféle eszközt használunk, még többet a hozzátáplálás során. Nagyon fontos tisztában lenni, milyen eszközök és módszerek közül válogathatunk, hogy megóvjuk babánkat a különféle mikroorganizmusok jelentette veszélyektől. Minden etetés után csíramentessé kell tenni az etetőcumikat, cumisüvegeket, és nem árt ezt elvégezni a játszócumikkal és játékokkal is. Igen sokféle sterilizálási forma létezik, mind hatékony, de vannak gyorsabban elvégezhetők és vannak olyanok, amelyek tovább tartanak.

Mosogassunk el sterilizálás előtt

Az első tennivaló a használt eszközök megtisztítása és alapos elmosogatása. Ez hagyományos módon vagy mosogatógépben is történhet. Utóbbi esetében mindenképp magasabb hőfokot válasszunk! Az öblítésre mindig nagy hangsúlyt kell fektetni, nehogy vegyszermaradékok jussanak a kisbaba érzékeny szervezetébe. A legapróbb kis rész is teljesen tiszta és mosogatószer-mentes legyen! Ezt kövesse a sterilizálás. A sterilizálandó tárgy használati utasítását mindenképp tanulmányozzuk, nehogy kárt tegyünk benne!

Kifőzés és modern módszerek

Anyáink, nagymamáink idején az újszülött holmijait kifőzéssel fertőtlenítették, ez ma is alkalmazható, ha nincs ennél kényelmesebb és gyorsabb megoldás. Egy nagyobb edényt célszerű csak erre használni. Bele kell tenni a fertőtlenítendő eszközöket és hideg vízzel feltölteni, ami lepjen el mindent. Vagy egy patyolattiszta, kivasalt pelenkába kell tenni az eszközöket és azt a vízbe meríteni, így a műanyag alkatrészek is elmerülnek. A vizet fel kell forralni és a forrástól számított minimum 30 percen keresztül kell forralni, hogy a mikroorganizmusok elpusztuljanak. Vannak eszközök (pl. mellszívó alkatrészek), amiket nem szabad forró vízbe tenni, ilyen esetben a Neomagnol oldat segíthet.

Ma már nagy segítséget jelent a mikrohullámú sterilizáló. Hasonló elven működik, mint a fent leírt hagyományos kifőzés. A forralási szakasz itt rövidebb, és a zárt rendszerű sterilizáló berendezésben történik. Az elektromos gőzsterilizáló is igen praktikus. Ott működtethető, ahol az áramra lehet csatlakoztatni. Gyors és víztakarékos megoldás, egyes modellek később ételmelegítésre is használhatók.







TOVÁBBI ANYAGOK EBBŐL A KATEGÓRIÁBÓL







-tól   -ig
Internet  |  Légi ipar  |  Gazdasági Jog  |  Karrier  |  Gyógyszeripar  |  Hirdető/márka  |  Ügynökség  |  Kutatás  |  Mobil  |  E-biznisz  |  Kereskedelem  |  Logisztika  |  DM/Promóció  |  Design  |  Rendezvény  |  Felelősség  |  PR  |  Pénzügy  |  Konferencia  |  Kultúra  |  Oktatás  |  Pályázati projekt  |  Üzlet  |  Környezet  |  Támogatás  |  Digitalizáció  |  Energia  |  Technológia  |  Statisztika  |  Építőipar  |  Élelmiszeripar  |  Mezőgazdaság  |  Ingatlan  |  Egyéb  |  Outdoor/indoor  |  Idegenforgalom  |  Szponzoráció  |  Média  |  Járműipar  |  Tőzsde  | 

TÖLTSE FEL!
Küldjön nekünk Ön is sajtóközleményeket, melyeket ellenőrzés után ingyenesen megjelenítünk! A feltöltéshez regisztráció szükséges, ami szintén ingyenes!