Kép: biocity.hu

|
|
SAJTÓKÖZLEMÉNYEK | Élelmiszeripar | Főzd be, amit lehet, és tartsd meg a vitaminokat! (x)
ÉLELMISZERIPAR
![]()
Biocity.hu: Főzd be, amit lehet, és tartsd meg a vitaminokat! (x)
2021-02-17 09:27 |
Kép: biocity.hu
![]() Persze ott vannak a bolti lekvárok és befőttek is, de valljuk be, sokkal finomabbak a saját készítésű, cukormentes, vitamindús variációk. Főzni, de miből? Lehet, hogy a lekvárkészítésről a régi, egész napot elfoglaló tevékenység jut eszedbe. Ma már szerencsére nem kell több kilogramm cukor a lekvárokhoz, de még nem is kell felettük állni egy napot, míg elkészülnek. Persze ehhez szükségesek a megfelelő eszközök és hozzávalók, na meg persze a minőségi alapanyag. Lekvárt alapvetően bármilyen gyümölcsből vagy zöldségből lehet készíteni. Igen, jól látod, zöldségből is, mint amilyen a paradicsom vagy épp a hagyma. Ettől függetlenül jellemzően inkább a magasabb cukortartalmú gyümölcsök azok, amikből igazán ízletes és kedvenc lekvárok készülnek. Már maguk a gyümölcsök is édesebbek lesznek a főzéstől, de mondjuk az eper elbír egy kis természetes édesítőt. Ehhez minden szükséges hozzávalót beszerezhetsz a Biocity webáruházból, ahol csak természetes finomságok és alapanyagok várnak. Hogyan készül? Amire mindenképp szükséged lesz egy kis lekvárkészítéshez, az egy nagy fazék, egy keverőkanál, jó néhány befőttesüveg - alaposan kitisztítva -, na meg persze a tűzhely, ahol készül. Ami létfontosságú, az persze a jó minőségű gyümölcs, ami nélkül sehogy sem lenne lekvár. Édesítésre a legjobb választás egy kis nyírfacukor, azaz xilit, de akár más természetes édesítőt is választhatsz ízlésed szerint. Ha sűrítenéd egy kicsit a lekvárt, de kihagynád a zselatint, akkkor a legjobb, ha egy kis chia magot adsz hozzá vagy pedig még egy kis extra adag gyümölcsöt. A befőttesüvegeken múlik leginkább, hogy elhagyhatod-e a cukrot. Mivel ebben az esetben nincs benne az édesítésnek ez a káros terméke, így az esetleges hibák azonnal kijönnek, azaz rövid időn belül tönkremennek a lekvárok. Az üvegeket alaposan öblítsd el, majd szárítsd ki sütőben, hogy csíramentesen kerülhessen bele a lekvár. A gyümölcsöt egy fazékba darabold, turmixold, vagy a kívánt állagúra elkészített módon tedd bele. Ha kell egy kis extra édesség, akkor xilitet tegyél a gyümölcsökre, majd melegítsd forrásig. Ha már bugyog, akkor jó lesz és következhet az üvegekbe való töltés. Ennek során fontos, hogy jó tempóval csináljuk, mert dunsztba kell kerülniük, hogy melegen legyenek tartva. Ha rázártad a kupakot, fordítsd meg és mehet is egy kicsit pihenni. Ha már kellően kihűlt, akkor kezdődhet a kóstolás, amiben a legjobb eseteben az egész család részt vesz és elmondja a véleményét. Bár vonzó, hogy rengeteg áll rendelkezésünkre, azért ügyeljünk, hogy maradjon télire is. ![]() ![]()
TOVÁBBI ANYAGOK EBBŐL A KATEGÓRIÁBÓL
![]()
|
![]() ![]()
Internet |
Légi ipar |
Gazdasági Jog |
Karrier |
Gyógyszeripar |
Hirdető/márka |
Ügynökség |
Kutatás |
Mobil |
E-biznisz |
Kereskedelem |
Logisztika |
DM/Promóció |
Design |
Rendezvény |
Felelősség |
PR |
Pénzügy |
Konferencia |
Kultúra |
Oktatás |
Pályázati projekt |
Üzlet |
Környezet |
Támogatás |
Digitalizáció |
Energia |
Technológia |
Statisztika |
Építőipar |
Élelmiszeripar |
Mezőgazdaság |
Ingatlan |
Egyéb |
Outdoor/indoor |
Idegenforgalom |
Szponzoráció |
Média |
Járműipar |
Tőzsde |
![]()
TÖLTSE FEL!
Küldjön nekünk Ön is sajtóközleményeket, melyeket ellenőrzés után ingyenesen megjelenítünk! A feltöltéshez regisztráció szükséges, ami szintén ingyenes! ![]() ![]() ![]()
szálloda | kenőmájas | Pepco | Lidl | esküvői ruha | tárolás | KRQ | lángos | SPAR | Rolls-Royce | grillezés | Turkish Technic | Liverpool FC | Liv Duna Medical Center | Turkish Airlines | nyakkendő | akkumulátor | Gyógynövény | napelem | nyugtató | digitalizáció | Carlsberg | mesterséges intelligencia | minibár
![]() |
PARTNEREINK
|