SAJTÓKÖZLEMÉNYEK | PR | A tökéletesen ízletes grill ételek titkai (x)


Grillplaza.hu: A tökéletesen ízletes grill ételek titkai (x)
2020-01-22 06:00 |



A grillezett ételek tipikusan füstös ízvilágát nem lehet másképp előállítani, csakis faszenes grillsütő segítségével.

Persze vannak olyan praktikák, melyekkel sikerülhet hasonló aromát létrehozni, de azon többnyire érezni lehet, hogy nem az igazi, csupán afféle "hamisítvány". Azonban a grillen készült ételeknek sem csak a füst ad jellegzetes ízt, hanem ez tovább fokozható a megfelelő fűszerezéssel és sütési praktikával.

A faszenes grillezés legnagyobb előnye

Háromféle grillsütő típus kapható manapság, az elektromos, a gázos és a faszenes verzió, azonban az utóbbi eladási számai még mindig magasan verik az előbbi kettőjét. Ennek az lehet az oka, hogy a Grillplaza.hu-nál kapható prémium minőségű grillekkel nem csupán a sütést tehetjük komfortossá, hanem a faszenes grillezők legnagyobb előnyét is kihasználhatjuk. Ez pedig nem más, mint a faszén adta füstös aroma.

Ha eltekintünk attól, hogy ebben az esetben nem kizárólag az étel válik füstösen zamatossá, hanem mi is, akkor bátran tovább fokozhatjuk az ételkészítéssel járó füst aromáját. Ehhez nincs szükség másra, mint néhány füstölőfára, amivel tulajdonképpen a füstöt ízesíthetjük.

A füst fokozásával az étel íze is változik egy árnyalatnyit, ezért ne habozzunk kipróbálni újfajta praktikákat. Füstölőfa hiányában kísérletezhetünk még száraz szőlőtővel, ami leginkább a szárnyas húsok ízéhez passzol. Vagy ott vannak még a használt, de kiszárított teafüvek is, melyek szénre dobásával szintén különleges ízvilágot lehet elérni.

Sütési módok a tökéletes állagért

Gyakorlottabb grillezők tisztában vannak vele, hogy a gyorsan elkészülő ételeket tető nélkül kell sütni, az időigényesebb fogásokat ezzel szemben tető alatt. Azonban ha e két sütési módot ötvözzük, különlegesen szaftos és ízletes lesz a végeredmény. Ehhez nem kell mást tenni, mint először tető alatt átsütni a húst, majd tető nélkül nagy lángon további 10-15 percig pirítani mindkét oldalát. Így a külső rész ropogóssá válik, a belseje viszont puha és zamatos marad.

Fűszerezés, pácolás

A fűszerezésnek és a pácolásnak is a megfelelő időben kell megtörténnie, ha kifogástalan ízű fogásokat szeretnénk a tányérra tenni.

Sima fűszerezésnél jellemzően éppen a sütés előtt szórjuk be a húst és a zöldségeket, néhány esetben a sütés ideje alatt is fokozhatjuk a készülő étel ízét további fűszernövények hozzáadásával.

A pácolásra ezzel szemben viszont jó előre fel kell készülni. Gyorspácnál például 2-3 napig szükséges érlelni a húst a hűtőben, szárazpácolás esetén pedig 5-6 napra is szükség lehet.

A tökéletes füstölés és fűszerezés eltalálásához azonban kísérletezni kell, hiszen minden ember más, ezáltal az ízlés is az egyéni preferenciákon múlik. Bár vannak nagyon jó készen kapható grill fűszerkeverékek is, ezek jellemzően meg sem közelítik az egyéni ízlés alapján elkészített fűszermixeket.










TOVÁBBI ANYAGOK EBBŐL A KATEGÓRIÁBÓL







-tól   -ig
Internet  |  Légi ipar  |  Gazdasági Jog  |  Karrier  |  Gyógyszeripar  |  Hirdető/márka  |  Ügynökség  |  Kutatás  |  Mobil  |  E-biznisz  |  Kereskedelem  |  Logisztika  |  DM/Promóció  |  Design  |  Rendezvény  |  Felelősség  |  PR  |  Pénzügy  |  Konferencia  |  Kultúra  |  Oktatás  |  Pályázati projekt  |  Üzlet  |  Környezet  |  Támogatás  |  Digitalizáció  |  Energia  |  Technológia  |  Statisztika  |  Építőipar  |  Élelmiszeripar  |  Mezőgazdaság  |  Ingatlan  |  Egyéb  |  Outdoor/indoor  |  Idegenforgalom  |  Szponzoráció  |  Média  |  Járműipar  |  Tőzsde  | 

TÖLTSE FEL!
Küldjön nekünk Ön is sajtóközleményeket, melyeket ellenőrzés után ingyenesen megjelenítünk! A feltöltéshez regisztráció szükséges, ami szintén ingyenes!