|
|
SAJTÓKÖZLEMÉNYEK | Élelmiszeripar | A Nestlé kevesebb cukorral
ÉLELMISZERIPAR
![]()
Nestlé: A Nestlé kevesebb cukorral
2018-04-27 12:03 | Uniomedia Communications
A Nestlé egyik ikonikus édességmárkájában debütál a vállalat világelső innovációja, a porózus szerkezetű cukor. A korszakalkotó felfedezés a következő hetekben a Nestlé egyik ikonikus csokoládémárkájában, az 1936-ban megjelent Milkybarban debütál az Egyesült Királyság és Írország boltjainak polcain. A Milkybar Wowsomes azon szülők részére kínál alternatívát, akik kiegyensúlyozottabb nassolnivalót szeretnének biztosítani gyermekeiknek. A 2016-ban bejelentett tudományos áttörésből a Nestlé svájci, brit és cseh szakemberei egy év alatt formáltak kereskedelmi forgalomban kapható édességet. A vállalat kutatói kizárólag természetes összetevők - víz, cukor és tejpor - felhasználásával módosították a cukor szerkezetét, porózus, levegős szerkezetű verziót létrehozva. Az amorf, könnyített szerkezetű cukor jóval hamarabb olvad el a szánkban, mint a hagyományos kristályszerkezetű, melynek tömör kristályszemcséi lassan oldódnak. Ennek következtében a lazább szerkezetű cukorból édesebbnek érezzük ugyanazt a mennyiséget, mint a kristályos változatból. Az ezen az elven működő strukturált cukor nem egy mesterséges édesítőszer, hanem csupán módosított szerkezetű cukor. A Nestlé arra törekszik, hogy továbbra is javítsa a gyermekeknek kínált édességei tápanyagtartalmát és összetételét, hogy azok könnyebben beilleszthetőek legyenek egy kiegyensúlyozott étrendbe. Ezért a közeljövőben a gyerekeknek kínált további csokoládémárkáiban, így a Magyarországon forgalmazott termékek esetében is használni kívánja az új technológiát a cukortartalom csökkentése érdekében, a nagyszerű íz megtartása mellett. Az innováció összhangban áll a Nestlé jobb életminőséget és egészségesebb jövőt megteremtését célzó törekvéseivel. A társaság 2000-ben kezdte el termékei cukortartalmának folyamatos csökkentését. Elsőként arra tett nyilvános kötelezettségvállalást, hogy 2014 és 2016 között 10%-kal csökkenti több terméke cukortartalmát. Ezzel összhangban a Magyarországon is forgalmazott, gyermekeknek szánt gabonapelyhek hozzáadott cukortartalma 23%-al csökkent 2012 óta, valamint 2016-tól kapható nálunk is az új, csökkentett cukortartalmú Nesquik kakaóitalpor, melynek hozzáadott cukortartalmát több mint 50%-al csökkentették*. A Nestlé 2020-ig tett kötelezettségvállalásai részeként egyes termékei cukortartalmának további 5%-kal történő csökkentését vállalta. *Így a zsírszegény tejjel elkészített kakaóital cukortartalma legalább 30%-kal alacsonyabb lesz a piacon jelenleg megtalálható többi kakaóital átlagos cukortartalmához képest. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
TOVÁBBI ANYAGOK EBBŐL A KATEGÓRIÁBÓL
![]()
|
![]() ![]()
Internet |
Légi ipar |
Gazdasági Jog |
Karrier |
Gyógyszeripar |
Hirdető/márka |
Ügynökség |
Kutatás |
Mobil |
E-biznisz |
Kereskedelem |
Logisztika |
DM/Promóció |
Design |
Rendezvény |
Felelősség |
PR |
Pénzügy |
Konferencia |
Kultúra |
Oktatás |
Pályázati projekt |
Üzlet |
Környezet |
Támogatás |
Digitalizáció |
Energia |
Technológia |
Statisztika |
Építőipar |
Élelmiszeripar |
Mezőgazdaság |
Ingatlan |
Egyéb |
Outdoor/indoor |
Idegenforgalom |
Szponzoráció |
Média |
Járműipar |
Tőzsde |
![]()
TÖLTSE FEL!
Küldjön nekünk Ön is sajtóközleményeket, melyeket ellenőrzés után ingyenesen megjelenítünk! A feltöltéshez regisztráció szükséges, ami szintén ingyenes! ![]() ![]() ![]()
E.ON | Bátor Tábor | adómentesség | Környezetbarát tálak | ALDI | légzés | Megoldások a holnapért | Lidl | Liszt Ferenc Kamarazenekar | akkumulátor | mezőgazdaság | SPAR | folyadékbevitel | Üzleti titkok | konténerrendelés | munkaviszony | Samsung | internet | játékpiac | autizmus | felmondás | REGIO JÁTÉK | utánpótlás | vendéglátóipar
![]() |
PARTNEREINK
|