SAJTÓKÖZLEMÉNYEK | Kutatás | Mit sem vesztett népszerűségéből a sertéshús


NoSalty.hu: Mit sem vesztett népszerűségéből a sertéshús
Országos | 2015-04-29 09:26 | NoSalty.hu



A sertéshús-fogyasztási szokásokról készített felmérést a Földművelésügyi Minisztérium, a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága és az ország piacvezető receptoldala, a NoSalty.

Az eredményekből kiderül, hogy a sertés ma is az egyik legnépszerűbb húsfajta: a tesztet kitöltők több mint fele hetente többször fogyasztja, és igen sokféleképpen készíti el.

2015 áprilisában a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága a kiváló minőségű sertéshúst népszerűsítő és a sertésfogyasztással kapcsolatos tájékoztató kampányt indított. Ennek keretében a NoSaltyval együttműködve egy játékos teszt segítségével tájékozódtak az oldal olvasóinak sertéshús-fogyasztási szokásairól. Többek között arra keresték a választ, hogy milyen gyakran fogyasztanak sertéshúst, tudják-e mennyi és milyen vitaminokat tartalmaz, és vajon tisztában vannak-e a kiváló minőséget jelző KMS védjegy jelentőségével.

A tesztet 2261 felhasználó töltötte ki. A válaszokból kiderült, hogy a játékban részt vevők 55%-a hetente többször is fogyaszt sertéshúst, 42% havonta néhányszor készít belőle különböző ételeket. A maradék néhány százaléknál, többnyire csak az ünnepi asztalra kerül sertéshús.

Az eredmények alapján két fontos tény is megállapítható. Az egyik, hogy a felmérés szerint, az olvasók tisztában vannak azzal, hogy a sertéshús vitamin-és ásványi anyag tartalma rendkívül magas. Nagy részük (91%) tudja, hogy a sovány sertéshús zsír- és energiatartalma, amely nem magasabb a baromfihúsokénál - sportoláshoz, erősítéshez elengedhetetlen. Egy másik kiemelkedő adat, hogy a játékosok 97%-a tudja, hogy a sertéshús minőségére a Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegy ad garanciát, nem pedig a termék márkája, vagy a vásárlás helye.

A kérdésre, hogy vajon miért a sertéshús a magyar konyha egyik hagyományos alapanyaga, 85% válaszolta azt, helyesen, hogy magas vitamin-, ásványi anyag- és vas tartalma miatt. Elkészítésének változatosságát és sokszínűségét jelzi, hogy a válaszadók közel kétharmada minden elképzelhető módon - sütés, főzés, párolás, stb. - készít sertéshúsból különböző ételeket.

2261 olvasó válaszainak eredményeiből tehát levonható a következtetés, hogy a sertéshús fontos része táplálkozásunknak és nem csak hagyományaink okán, de egészséges és tápláló mivoltából fakadóan is. Fontos megállapítás az is, hogy a sertéshúst kedvelők ismerik a KMS védjegyet és tudatos vásárlóként a minőséget keresik.







TOVÁBBI ANYAGOK EBBŐL A KATEGÓRIÁBÓL







-tól   -ig
Internet  |  Légi ipar  |  Gazdasági Jog  |  Karrier  |  Gyógyszeripar  |  Hirdető/márka  |  Ügynökség  |  Kutatás  |  Mobil  |  E-biznisz  |  Kereskedelem  |  Logisztika  |  DM/Promóció  |  Design  |  Rendezvény  |  Felelősség  |  PR  |  Pénzügy  |  Konferencia  |  Kultúra  |  Oktatás  |  Pályázati projekt  |  Üzlet  |  Környezet  |  Támogatás  |  Digitalizáció  |  Energia  |  Technológia  |  Statisztika  |  Építőipar  |  Élelmiszeripar  |  Mezőgazdaság  |  Ingatlan  |  Egyéb  |  Outdoor/indoor  |  Idegenforgalom  |  Szponzoráció  |  Média  |  Járműipar  |  Tőzsde  | 

TÖLTSE FEL!
Küldjön nekünk Ön is sajtóközleményeket, melyeket ellenőrzés után ingyenesen megjelenítünk! A feltöltéshez regisztráció szükséges, ami szintén ingyenes!