|
|
SAJTÓKÖZLEMÉNYEK | Kutatás | Mit sem vesztett népszerűségéből a sertéshús
KUTATÁS
![]()
NoSalty.hu: Mit sem vesztett népszerűségéből a sertéshús
Országos | 2015-04-29 09:26 | NoSalty.hu
A sertéshús-fogyasztási szokásokról készített felmérést a Földművelésügyi Minisztérium, a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága és az ország piacvezető receptoldala, a NoSalty. Az eredményekből kiderül, hogy a sertés ma is az egyik legnépszerűbb húsfajta: a tesztet kitöltők több mint fele hetente többször fogyasztja, és igen sokféleképpen készíti el. 2015 áprilisában a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága a kiváló minőségű sertéshúst népszerűsítő és a sertésfogyasztással kapcsolatos tájékoztató kampányt indított. Ennek keretében a NoSaltyval együttműködve egy játékos teszt segítségével tájékozódtak az oldal olvasóinak sertéshús-fogyasztási szokásairól. Többek között arra keresték a választ, hogy milyen gyakran fogyasztanak sertéshúst, tudják-e mennyi és milyen vitaminokat tartalmaz, és vajon tisztában vannak-e a kiváló minőséget jelző KMS védjegy jelentőségével. A tesztet 2261 felhasználó töltötte ki. A válaszokból kiderült, hogy a játékban részt vevők 55%-a hetente többször is fogyaszt sertéshúst, 42% havonta néhányszor készít belőle különböző ételeket. A maradék néhány százaléknál, többnyire csak az ünnepi asztalra kerül sertéshús. Az eredmények alapján két fontos tény is megállapítható. Az egyik, hogy a felmérés szerint, az olvasók tisztában vannak azzal, hogy a sertéshús vitamin-és ásványi anyag tartalma rendkívül magas. Nagy részük (91%) tudja, hogy a sovány sertéshús zsír- és energiatartalma, amely nem magasabb a baromfihúsokénál - sportoláshoz, erősítéshez elengedhetetlen. Egy másik kiemelkedő adat, hogy a játékosok 97%-a tudja, hogy a sertéshús minőségére a Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegy ad garanciát, nem pedig a termék márkája, vagy a vásárlás helye. A kérdésre, hogy vajon miért a sertéshús a magyar konyha egyik hagyományos alapanyaga, 85% válaszolta azt, helyesen, hogy magas vitamin-, ásványi anyag- és vas tartalma miatt. Elkészítésének változatosságát és sokszínűségét jelzi, hogy a válaszadók közel kétharmada minden elképzelhető módon - sütés, főzés, párolás, stb. - készít sertéshúsból különböző ételeket. 2261 olvasó válaszainak eredményeiből tehát levonható a következtetés, hogy a sertéshús fontos része táplálkozásunknak és nem csak hagyományaink okán, de egészséges és tápláló mivoltából fakadóan is. Fontos megállapítás az is, hogy a sertéshúst kedvelők ismerik a KMS védjegyet és tudatos vásárlóként a minőséget keresik. ![]() ![]()
TOVÁBBI ANYAGOK EBBŐL A KATEGÓRIÁBÓL
![]()
|
![]() ![]()
Internet |
Légi ipar |
Gazdasági Jog |
Karrier |
Gyógyszeripar |
Hirdető/márka |
Ügynökség |
Kutatás |
Mobil |
E-biznisz |
Kereskedelem |
Logisztika |
DM/Promóció |
Design |
Rendezvény |
Felelősség |
PR |
Pénzügy |
Konferencia |
Kultúra |
Oktatás |
Pályázati projekt |
Üzlet |
Környezet |
Támogatás |
Digitalizáció |
Energia |
Technológia |
Statisztika |
Építőipar |
Élelmiszeripar |
Mezőgazdaság |
Ingatlan |
Egyéb |
Outdoor/indoor |
Idegenforgalom |
Szponzoráció |
Média |
Járműipar |
Tőzsde |
![]()
TÖLTSE FEL!
Küldjön nekünk Ön is sajtóközleményeket, melyeket ellenőrzés után ingyenesen megjelenítünk! A feltöltéshez regisztráció szükséges, ami szintén ingyenes! ![]() ![]() ![]()
karácsony | K&H | Iskolaszer | táp | álláskeresés | menstruáció | Magyar Vöröskereszt | társ | fenntartható önkormányzat | lemezhajlítás | Varnus Xaver | tudás | fémipar | Auchan | pezsgő | kutyák | CV | Rhoda Scott | macskák | Játék | Virsli | telefontok | étterem | Okostelefon
![]() |
PARTNEREINK
|