SAJTÓKÖZLEMÉNYEK | Karrier | Állami kitüntetést kapott az Agárdi Pálinkafőzde főzőmestere


Agárdi Pálinkafőzde : Állami kitüntetést kapott az Agárdi Pálinkafőzde főzőmestere
Közép-Dunántúl | 2012-03-13 | B&D ComMedia Kommunikációs Iroda



Vértes Tibor főzőmester kiemelkedő teljesítménye elismeréseként Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vett át ma Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől.

Vértes az egyik alapító-tulajdonosa az idén 10 éves és a legrangosabb díjakkal elismert Agárdi Pálinkafőzdének. A pálinka és párlat megméretések csúcseseményén, a Destillata nemzetközi párlatversenyen 2009-ben őt választották az év főzőmesterének, és ezzel a szakma elérhető legmagasabb elismerésében részesült.
A Vidékfejlesztési Minisztériumban délelőtt átadott, Schmitt Pál köztársasági elnök által adományozott kitüntetést Vértes Tibor a pálinka minősége és fogyasztási kultúrája iránti elkötelezettségével érdemelte ki. Ő az első pálinka főzőmester Magyarországon, aki ebben a megtiszteltetésben részesült.

Pálinka főzőmesterként Magyarországon elsőként Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde egyik alapító-tulajdonosa kapott állami kitüntetést kiemelkedő teljesítménye elismeréseként. A Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója, március 15. alkalmából rendezett ünnepségen 2012. március 13-án délelőtt, a Vidékfejlesztési Minisztériumban adta át Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Az érdemkeresztet Vértes Tibor a minőségi pálinka magyar gasztronómiai kultúrában elfoglalt helyének erősítése, a hazai és nemzetközi piacokon történő elismertetése és az agrárium felemelkedése érdekében végzett munkájával érdemelte ki.

A magyar és nemzetközi szakma élvonalába tartozó Vértes Tibor pályájának és elhivatottságának köszönhetően a 2000-es évek elején, a közönség számára új tartalommal kezdte elfogadtatni a minőségi pálinka készítését és fogyasztási kultúráját. "A főzdénkben készülő pálinkák iránti kereslet, valamint hazai és külföldi sikereink megerősítettek hitemben, hogy jó úton járok, hiszen a pálinka megítélése, valós értéke nagy mértékben nőtt és továbbra is felfelé ível. Megjelent az az értő és igényes közönség, amely a minőség mellett voksol és a szakma is merőben átalakult. Megtiszteltetés számomra, hogy Magyarország mezőgazdasági és társadalmi vezetői is elismerik munkámat." - mondta a főzőmester az ünnepségen.

2002-ben a Magyar Élelmiszerkönyv módosításával a pálinka név használata szigorú feltételekhez kötött termék előállítást írt elő, ami a magyar gasztronómiai kultúrába szervesen kapcsolódó gyümölcspálinkák minőségének látványos fejlődését indította el.
Vértes Tibor személye és a mellette álló csapat kompromisszumot nem tűrő elhivatottsága garancia lett a minőség megőrzésére, hiszen az általa vezetett műhelyben elengedhetetlen a magas színvonalú technológia és szakértelem, és nem utolsó sorban a nagy gondossággal kiválasztott alapanyagok. Vértes Tibor elismerései és az Agárdi Pálinkafőzde eredményei azt mutatják, hogy a pálinkakészítés ma már többet jelent a hagyományok és a modern technológia ötvözésénél. Az Agárdi pálinka Magyarország megkerülhetetlen, mértékadó márkájává vált, neve a legmagasabb minőségre nyújt garanciát. Ebben legnagyobb része a főzőmesternek volt, hiszen pálinkakészítéskor minden egyes gyümölcsszemet szinte "név szerint" ismer.

Vértes Tibor tíz éve tevékenyen részt vesz a szakemberek képzésében is: fáradhatatlanul képzi a gasztronómiát és vendéglátást tanulókat a kultúrált és ízléses pálinkafogyasztás elsajátítására. Mindemellett az Agárdi Pálinkafőzde a Corvinus (a volt Kertészeti) Egyetem szakmai partnerévé, hallgatóinak gyakorlati képzést biztosító helyszínévé vált. Tevékenységét számos szakmai elismerés is bizonyítja, amelyek közül kiemelkedik a pálinkák és párlatok nemzetközi megméretése, a Destillata, ahol 2009-ben 15 országból több mint 180 résztvevő cég mintegy 1 500 termékéből az általa képviselt Agárdi Pálinkafőzdét választották az "Év pálinkafőzdéjévé", Vértes Tibort pedig az "Év főzőmesterévé".

Az elmúlt tíz évben a pálinka azon kevés hagyományos magyar termék közé tartozik, amely hatalmas minőségi fejlődésen ment keresztül, és mind a hazai piacon, mind nemzetközileg óriási elismerést vívott ki magának. Ebben a folyamatban Vértes Tibornak a minőség iránti kompromisszummentes elkötelezettségével a szakmai közönség iránti nyitott, segítőkész hozzáállásával elévülhetetlen érdemei vannak.







TOVÁBBI ANYAGOK EBBŐL A KATEGÓRIÁBÓL







-tól   -ig
Internet  |  Légi ipar  |  Gazdasági Jog  |  Karrier  |  Gyógyszeripar  |  Hirdető/márka  |  Ügynökség  |  Kutatás  |  Mobil  |  E-biznisz  |  Kereskedelem  |  Logisztika  |  DM/Promóció  |  Design  |  Rendezvény  |  Felelősség  |  PR  |  Pénzügy  |  Konferencia  |  Kultúra  |  Oktatás  |  Pályázati projekt  |  Üzlet  |  Környezet  |  Támogatás  |  Digitalizáció  |  Energia  |  Technológia  |  Statisztika  |  Építőipar  |  Élelmiszeripar  |  Mezőgazdaság  |  Ingatlan  |  Egyéb  |  Outdoor/indoor  |  Idegenforgalom  |  Szponzoráció  |  Média  |  Járműipar  |  Tőzsde  | 

TÖLTSE FEL!
Küldjön nekünk Ön is sajtóközleményeket, melyeket ellenőrzés után ingyenesen megjelenítünk! A feltöltéshez regisztráció szükséges, ami szintén ingyenes!